El hackathon de yapplaya!

do 15 okt

Oké. Dit was een goed idee.
Daar zijn we intussen wel zeker van. De Yappanezen vragen me al wanneer we de “Yapplawaï” missie zullen starten.

Bedenken, Bouwen, Boosten

Het is de laatste twee dagen erg druk geweest. Dat komt onder meer door project Yappa 3.0, door het team intussen omgedoopt tot project “Bedenken, Bouwen, Boosten”.
De opdracht is simpel: op 3 dagen tijd een nieuwe Yappa.be bouwen, gebaseerd op wat we als bedrijf hebben geleerd uit de value proposition design. Het team beslist volledig zelf over vorm en inhoud, ik kom enkel tussen wanneer mijn input wordt gevraagd. 

Schetsen

Posted by Yappa on donderdag 15 oktober 2015

Improviseren

De tijdsdruk van dit project is groter dan normaal. Het team zal zich dus strak moeten organiseren om tot een deftig resultaat te komen, en flexibel genoeg om te kunnen improviseren.
Levert dat tot spanningen binnen het team? Soms wel. Als er wordt teruggekomen op een designbeslissing en dit ervoor zorgt dat ettelijke uren aan programmeerwerk verloren gaat, dan doet dat even pijn. Maar lang wordt daar niet over gezeurd, daarvoor is de ambitie om dit project te doen slagen veel te groot. Wat we daaruit geleerd hebben? De verwachtingen nog duidelijker definiëren voor we beginnen. Sommige frustraties zijn zo te vermijden. Andere zijn gewoon part of the game.

Time to scrum

Gelukkig voor het team kunnen we terugvallen op de agile way of work (of was het life?) (nogmaals dank @StijnCneuts voor de coachingsessies). Het team experimenteert volop met agile principes, en dat lijkt in de ganse lijn z’n positieve invloed te hebben op het verloop van het project.
Een sprint van drie dagen blijft een zware uitdaging, maar ik zie hier weinig zaken die ons team niet aankan. En dat geeft - niet alleen bij mij - een ongelooflijk gevoel van trots.
Verwacht u spoedig aan een Beta-versie van “bedenken, bouwen, boosten”!

Help ons met de Yapplaya-challenge!

De nieuwe Yappa website is niet onze enige uitdaging tijdens Yapplaya. We hebben ons ook de kaap van 1000 Facebook fans als doel gesteld, maar daar hebben we jouw hulp voor nodig! Wil je je steentje bijdragen, like dan nu onze Facebookpagina!

 

El hackathon de yapplaya http://www.yapplaya.be/nl/nieuws/d/detail/el-hackathon-de-yapplaya

Posted by Yappa on donderdag 15 oktober 2015

 

PS: je kan ook nog steeds meedoen aan de “jouw vakantiegevoel”-challenge op Yapplaya.be om een fles Sangria te winnen! Van 10L. We komen je met plezier helpen als dat mag.

Yoeri Severy
yappanees
@yappaWe hebben gefaald. Hoera!

di 20 okt

We hebben het niet van de daken geschreeuwd, maar we hadden toch gehoopt met onze nieuwe aanpak te kunnen uitpakken met een nieuwe yappa.be. Dat is niet gelukt. Hoe komt dat?

Meer