Hoe we Yapplaya aanpakten

ma 12 okt

Toen duidelijk werd dat we met het hele team naar Spanje gingen afzakken was de volgende vraag wat we er juist allemaal zouden doen... Het mocht geen weekje vakantie worden. Ik wou de week ook zo goed mogelijk omzetten in positieve effecten op het team, zonder dat we het gevoel krijgen in één of andere HR workshop te zitten.

Duidelijke doelen

De voorbereiding was in handen van het team: vervoer regelen, telefoon doorschakelen, bagage checklists voorzien, … . Dat ging vlot, zo tijdens de middagpauzes allemaal de koppen bijeen, oplijsten en uitvoeren.

 

Nog maar paar zaken die niet gedanos zijn. We zijn bijna klaar voor vertrek #gtd #yapplaya

Een foto die is geplaatst door Yoeri Severy (@yappa) op 9 Okt 2015 om 4:55 PDT

 

Dag 1: na een lange trip met 2 busjes, een vliegtuig en 3 auto’s komen we aan in het kleine dorpje Sant Pere de Ribes. Eén team gaat inkopen doen, 2 techneuten nemen de wifi van ons stulpje over en installeren: Yapplaya en Yapplaya pool wifi. We hebben duidelijke doelen voor deze week vastgelegd: beter leren samenwerken, de planning met het “dagdagelijkse werk” aanhouden, de value proposition design van yappa verfijnen en... gewoon veel fun maken.

Teamwork

Veel zaken zie ik hier ter plekke organisch gebeuren: eten maken wordt goed verdeeld, inkopen worden gedaan. Team gets things done. Tijdens de eerste avond was er alvast een lekkere barbecue met pasta salades enz. Tot in de puntjes geregeld, super lekker. Al vond ik het teamwork nog het best smaken.

 

BBQ

Een foto die is geplaatst door Yoeri Severy (@yappa) op 11 Okt 2015 om 10:40 PDT

 

Na het eten laten we de AHA-bal rondgaan (thanks @StijnDecneut van iLean voor het ideetje) : als er iemand in de groep iets wil vertellen over de afgelopen uren, vraagt hij de tennisbal aan een collega en deelt hij zijn ervaring met de groep. Een expliciete manier om aan te geven dat je aan het woord bent. Ondertussen is het een spelletje geworden waarbij je merkt dat iedereen meer open met elkaar omgaat (en ja, ook grapjes maakt).

‘s Avonds wordt iedereen individueel naar de dagboekkamer geroepen. Zonder pottenkijkers de vraag van de dag beantwoorden. Eerste vraag: “Wat zijn je verwachtingen van deze week?” Met de antwoorden ga ik later deze week aan de slag. Een experimentje. (Thanks @JorisSmeyers van KoruHR voor het ideetje).

Fotoverslag

Onderweg naar Spanje - http://www.yapplaya.be/nl/nieuws/d/detail/hoe-we-yapplaya-aanpakten

Posted by Yappa on maandag 12 oktober 2015

 

Value proposition design

Vanmorgen zijn we met het hele team gestart met de Value Proposition Design. Na onze gezamelijke oefening rond het business model eerder dit jaar is dit een volgende stap om onze producten en diensten beter af te stemmen op de behoeften van onze klanten. Daarover morgen een uitgebreidere blogpost.

In de twee dagen dat we hier zijn, al dikwijls aangenaam verrast. Bovendien blijft het zonnetje schijnen...

Saludo!

Yoeri Severy
yappanees
@yappaEl hackathon de yapplaya!

do 15 okt

Het is de laatste twee dagen erg druk geweest. Dat komt onder meer door project Yappa 3.0, door het team intussen omgedoopt tot project “Bedenken, Bouwen, Boosten”.

Meer

Waarom we doen wat we doen

ma 5 okt

Van zondag 11 oktober tot zaterdag 17 oktober...Een week lang met alle collega's naar Spanje trekken om er het dagelijkse werk verder te zetten... Het komt voor ons niet helemaal uit de lucht gevallen. Waarom in godsnaam?

Meer